HYDROMASSAGE

Ordet “hydromassage” er sammensat af to dele, nemlig hydro (fra det græske hydor-, som betyder vand) og massage. Hydromassage består derfor af to elementer, nemlig vand og massage, som begge er gavnlige for kroppen og vores generelle velvære.
Terapeutisk brug af vand går mange år tilbage i tiden. Der er fundet forskellige former for hydroterapi i de gamle ægyptiske, græske og romerske civilisationer. Ægyptens kongelige badede med æteriske olier og blomster, mens romerne havde fælles offentlige bade for borgerne. Andre kulturer er også kendt for at have en mangeårig tradition for hydroterapi, herunder Kina og Japan, hvor sidstnævnte især har brugt varme kilder.

HVAD ER HYDROTERAPI?

Hydroterapi, også kaldet vandterapi, er brugen af vand (varmt, koldt, damp eller is) til at lindre ubehag og fremme fysisk velvære. Hydromassage bruger vand- og/eller luftstrømmens tryk på huden. Vandet blandes med trykket fra den luft, der strømmer ud, og skaber dermed en direkte massage, som stimulerer blodcirkulationen i hele kroppen.

Hydromassagens virkninger skyldes kombinationen af vandstrålernes fysiske massage i kombination med spabadets vandtemperatur og/eller specialsalte, hvis dette bruges.

FORDELE OG VIRKNINGER

Hydromassage er en form for massage, der er baseret på brug af vandtryk.

Hydromasage hjælper musklerne med at slappe af, stimulerer blodcirkulationen og lindrer muskelspændinger.

Hydromassageterapi er desuden effektivt til at afhjælpe stress.

Hydromassage anbefales ikke til ældre, børn og gravide samt folk med forhøjet blodtryk, åreknuder, åndedrætsproblemer, hjertesygdomme eller dysfunktion i en kritisk fase. Det anbefales at konsultere din læge, før du begynder at bruge nogen form for hydromassageterapi.